| Print Print Page
Toon van Esch - Nederlands Kampioen Forelvissen bij de jeugd
Op zondag 18 september werd het eerste open Nederlands Kampioenschap forelvissen voor de jeugd georganiseerd op forellen visvijver het Smallert. Toon van Esch, het jongste teamlid van het Shimano Trout Team, heeft tijdens deze wedstrijd alle verwachtingen ruim overtroffen en wist met glans het Nederlands Kampioenschap forelvissen voor de jeugd op zijn naam te zetten.
Opperste concentratie

Al weken van tevoren heeft Toon onder leiding van Peter Negerman en Rob Hens getraind om alles uit de kast te kunnen halen tijdens de beslissende NK wedstrijd. Tijdens de training werd er sterk aandacht besteed aan de Trigger X aaspresentatie en als klap op de vuurpijl werd er getraind met de legendarische Shimano Alivio Super Sensitive forelhengel.
Al snel werd duidelijk dat Toon van Esch talent heeft voor het forellen. Toon werd dan ook zichtbaar beter tijdens elke training en ontwikkelde zich tot een goede technische visser.
Het gebruik en inzicht hoe kleuren en vormen te gebruiken, de juiste hengelkeuze en doeltreffende montages - alles bleek te kloppen. Dit alles samen heeft dan ook zeker zijn vruchten afgeworpen tijdens de wedstrijd en wederom het bewijs geleverd dat Trigger X producten top zijn!

De techniek die Toon deze dag heeft gebruikt het is de ‘Trigger X Ducky –techniek’. Wilt u weten wat dat is bekijk dan het filmpje op Youtube.
Toon heeft deze dag met twee kleuren Trigger X gevist Black Holo gemengd met een beetje Pearl White en een beetje Trigger X feromonengel om het geheel soepel te maken. Hiermee krijgt u en speciale kleur grijs.
Toon in actie

De tweede kleur Yellow Holo deze gemengd met Pearl White en ook weer wat Trigger X Gel erbij. Vervolgens heeft Toon deze in een grote spuit gedaan, met als voordeel dat het droog blijft met regen en tevens perfect te doseren is.
Toon nam van deze 2 kleuren elk een klein beetje en rolde deze tegen elkaar om mooi contrast te krijgen. Deze informatie is tevens terug te vinden in de eerder verschenen Trigger X Troutguide die verkrijgbaar is bij de Trigger X dealer.

De nieuwe Alivio Super Sensitive heeft zeker indruk gemaakt en zich zeker weer bewezen. Ga naar de dichtstbijzijnde Shimano dealer en vraag om dit product.

Shimano feliciteert Toon met deze geweldige overwinning.
Foto's: Rudy van Duijnhoven / Beet
Toon van Esch - verdienstelijk Nederlands Kampioen (Foto's: Rudy van Duijnhoven / Beet)