| Print Print Page
Yasei domineert NKS Andelse Maas
Tijdens de NKS wedstrijd die gevist werd op de Andelse Maas, bleken de vissers die zich goed voorbereid hadden en gebruik maakte van de diverse Yasei producten hoge ogen te gooien. Wat was hun aanpak en wat was het beste wapen om de vis te verleiden…
Hieronder meer informatie over het winnende 2-tal Willem Stolk en Marcel Asbroek.
Beide heren hebben in 2010 niet meegedaan aan het NKS omdat Willem Stolk zijn functie als voorzitter van het NKS een jaar wilde uitvoeren zonder zelf mee te vissen. Samen met het nieuwe bestuur is er meer structuur gekomen binnen het NKS en het aantal deelnemers bewijst dat dit een goede weg is.
Iedereen kan namelijk meedoen aan het NKS. Of het nu één afzonderlijke wedstrijd is, of alle wedstrijden. Je kunt dus voor het algemeen klassement gaan of voor de finale. Om de finale te kunnen meevissen moet je echter wel eerst een finale ticket winnen. Naast het reguliere NKS, zal er op 20 maart aanstaande ook een NKS Rivieren worden opgestart. Kortom het NKS is dynamisch…
In 2008 en 2009 wonnen Willem Stolk en Marcel Asbroek al diverse wedstrijden en waren twee jaar in de top 5 te vinden. Nu na twee wedstrijden staan ze vierde, mede door hun overwinning tijdens de wedstrijd aan de Andelse Maas. Ondanks de matige vangsten tijdens het trainen, hadden de heren er toch alle vertrouwen in. Iedereen leek te weten dat 7 vissen vangen op dit stuk water onmogelijk was. Dit bleek ook in de praktijk zo. Willem en Marcel wisten wel degelijk 7 snoekbaarzen te vangen ( waaronder 1 ondermaatse) waardoor ze met 6 maatse snoekbaarzen uiteindelijk de wedstrijd overtuigend wonnen. De tweede plek had drie vissen, dus een overwinning waar je van droomt. Ze hebben door het winnen van de wedstrijd nu tevens een finaleticket bemachtigd.

De juiste aanpak
Zo zie je maar weer dat een gedegen voorbereiding erg bepalend is voor het resultaat. Willem Stolk had tijdens het voorvissen nl. gezien dat de snoekbaarzen actief waren bij afgaand tij. Je moest dan fel en agressief vissen. Wel moest dit gebeuren langs structuren en niet in het ‘wilde weg’.
Speedjiggen is de naam van deze techniek. De winnende combinatie bleek de volgende set-up te zijn: Een 2.15 m lange Medium Heavy Yasei Speedjigging hengel voorzien van een Stradic molen met 0.10mm Power Pro lijn. Een 18 grams VMC loodkop werd voorzien van een 5 inch grote Storm Pro Vertical Minnow. Tijdens het voorvissen werd er nog met doodaas gevangen, maar dat was deze keer niet echt het geval. De sleutel was dus: Speedjiggen met kunstaas. Een 0.10mm lijn en een hengel die strak en lang genoeg is om de haak te zetten is dan wel een vereiste.

De snoekbaars van 79,5 cm die Willem ving, is gevangen met een Storm Yasei Pro Vertical Shad (Green Chartreuse). Willem vertelde ons: “We lagen tegenover een Duitse deelnemer die zag dat ik een flinke hoeveelheid Trigger X feromonengel op de shad smeerde. Ik wreef dit goed over de voorkant van de shad omdat ik hier goede ervaringen mee heb. De Duitser, ben even zijn naam kwijt, hoorde ik nog tegen zijn vismaat zeggen; “er macht etwass auf sein gummi”… “Ik liet de shad zakken en met een lange lijn tikte ik de shad op. En geloof het of niet, een dikke beuk erop en de 79,5 cm was een feit! Onder de ogen van de sympathieke Duitsers.

Nat en voldaan…
Het was een koude, maar vooral natte wedstrijd. De hele dag regen! Doormiddel van doorzettingsvermogen en geloof hebben de heren gewonnen. Met de juiste materialen, vertrouwen en een toefje geluk wonnen ze glorieus deze wedstrijd. Vele felicitaties kregen ze na de wedstrijd omdat ze toch de enigen waren die een dergelijk resultaat hebben behaald. Velen zeiden dan ook: “Dit is geen geluk maar wijsheid”… Willem en Marcel vinden echter dat de lol van het vissen voorop staat, wel serieus en met focus, maar zonder stress.
Naast het succes van deze heren wisten ook Eric Marteijn en zijn koppelmaat Tom Kroon als 3de en Chris Bloemert en Asjen Land als 5de te eindigen. Mede door het gebruik van…juist!

Wil je meer weten over Willem of Marcel: Kijk dan op www.willemstolk.com of check Willems Facebook pagina.