| Print Print Page
Yasei team Goud en Brons – Finale NKS Rivieren
De ochtend begon zoals altijd met de boel tot in de puntjes zo goed mogelijk voor elkaar te maken en niets aan het toeval over te laten. Het materiaal was tiptop in orde en het strijdplan besproken. Iedereen was, zoals altijd voor een wedstrijd, een beetje zenuwachtig. Iedereen wil natuurlijk winnen, een finale is maar één keer per jaar!

Toen de wedstrijd begon, hadden Chris Bloemert en Asjen Land al een paar plekken in hun hoofd en op die plekken konden ze gelukkig ook liggen met de boot. Er werd begonnen met een Yasei Vertical Jigging 1.85 en een Yasei Dropshop 240 als bijhengel. Asjen Land begon met een Yasei Zander Pleasure 300 met een sleepje en een Yasei Vertical Jigging hengel. Al gauw werden een paar vissen gevangen, maar die waren te klein, dus op naar een andere stek. Daar aangekomen was de stroming zo hard dat de heren hun bijhengels wel konden vergeten. Je moet wel goed kunnen blijven varen op de stek en met een bijhengel is dat soms lastig. Het is dan makkelijker om ieder met één hengel te vissen. Omdat de Oude Maas hard stroomde zijn beide heren omgeschakeld en zwaarder gaan vissen en de Yasei Speed Jigging 2.15 ingezet. Asjen met de fireball en Chris met kunstaas. Beide methoden gingen goed. Met kunstaas werd er meer gevangen, maar met de fireball waren de vissen die gevangen werden groter! Na deze constatering is Chris ook met de fireball gaan vissen, kwaliteit voor kwantiteit natuurlijk.
Beide heren natuurlijk op zoek naar de grotere vissen ook al heb je ze niet altijd voor het uitkiezen. Die dag zat alles mee en lukte het gelukkig. Er waren genoeg aanbeten van mooie vissen boven de 60 centimeter. Je bent natuurlijk erg blij met de zestigers maar de heren wisten ook wel dat ze nog groter nodig hadden, want de concurrenten hadden ook al mooie vissen gevangen.
Chris gokte op ondiep water en ja hoor, de eerste aanbeet was zo hard dat hij rechtop in de boot stond. Chris baalde maar ging snel terug naar de stek om het opnieuw te proberen. Voordat hij het wist stond de Yasei Speedjigging van Asjen helemaal krom. Geweldig, een mooie 70+ snoekbaars was het resultaat! Chris en Asjen wisten dat ze goed zaten, dus de spanning en stress werd gelukkig minder. Er werden hierna nog een paar van zulke grote vissen bijgevangen, gemiddeld waren ze 70 centimeter.
Chris: We hoopten dat we erbij zaten met deze vissen maar het blijft een wedstrijd en dan weet je het nooit, tenslotte wil iedereen winnen. Toen de prijsuitreiking kwam was het al snel duidelijk dat we dik hadden gewonnen. Daar waren we erg blij en verrast mee.

Shimano feliciteert beide heren natuurlijk met dit geweldige resultaat. Naast Chris en Asjen werden de winnaars van het klassement Yasei vissers - Willem Stolk en Marcel Abroek knap derde bij de finale. Ook zij gefeliciteerd natuurlijk.


Goud voor team Yasei