Shimano Experience Center

Nederland telt maar liefst twee miljoen sportvissers en dat is natuurlijk niet voor niks. De hengelsport draagt op verschillende vlakken bij aan het welzijn van de maatschappij. Zo is het actief bezig zijn in de buitenlucht voor niemand ongezond en zorgt het opkomende ‘Streetfishing’ voor de nodige kilometers in de benen. En dat gaat uiteraard allemaal hand in hand met de duurzame en respectvolle lessen over de manier waarop we met de natuur willen omgaan. Catch and release!

De Fishing Experience in het SHIMANO Experience Center laat je kennismaken met de sportvisserij in Nederland. In samenwerking met Sportvisserij Nederland nemen we je mee in de wereld van de hengelsport en de verschillende disciplines die hieraan verbonden zijn. Ervaar waarom deze unieke sport aan populariteit blijft winnen bij zowel jong als oud.     

Onze pro-staffers geven je een diepere blik in de wereld van het karpervissen, het roofvissen, witvissen of zeevissen. Ieder met een eigen passie en leerzame inzichten, klaar om jou te meer te vertellen over de specifieke technieken en technologieën binnen de verschillende visserijen. 

Met de Fishing Simulator kan er nog even geoefend worden voordat je echt aan het werk wordt gezet op onze SHIMANO-visvijver. Maar onderschat deze ‘training’ vooral niet, want jij kiest zelf of je het gevecht aangaat met een baars, snoekbaars, snoek of karper. Let op: Spierballen vereist!

SHIMANO-visvijver

Nadat je de nodige ervaring hebt opgedaan binnen het Experience Center ben je klaar om de hengel ter hand te nemen en je skills te gaan testen op onze SHIMANO-visvijver. Deze splinternieuwe plas telt 26 stekken en vormt het thuis voor een groot aantal karpers, voorns en zeelten! Uiteraard laten we je niet helemaal aan je lot over en word je goed op weg geholpen door de vijverbeheerder ter plaatse. Let’s go fishing!

* Er zijn ook verschillende arrangementen beschikbaar: dagkaarten, groepsarrangementen etc. 

Bezoek via deze link de website van het Experience Center