Sneak preview: Drie nieuwe vaste hengels

Shimano heeft voor het nieuwe seizoen 3 nieuwe schitterende vaste hengels in hun collectie opgenomen. Naast de toppers Ultegra, Fireblood en Aspire zijn de nieuwe Stradic 1300, Super Strong Perfection 1150 Super Strong en Scimitar 950/1150 toegevoegd voor het midden en lage sigment.

Prostaff lid Ron Steijvers had het genoegen om een dagje te vissen met deze nieuwe range en zijn bevindingen met ons te delen.

Behalve natuurlijk de verschillen die later ter sprake zullen komen heeft Shimano een aantal zeer mooie features op al deze hengels toegepast, die allemaal worden geleverd in een foedraal, inclusief beschermkoker, hoes en mini extension. Allemaal hebben ze een Elastic rating van 20+ en zijn voorzien van het reinforced Joint System. De Ultra Sound Sanding voor het soepel en snel door uw handen glijden van de hengel. Op snelheid vissen is daardoor echt een makkie.  De transportlengte is 185cm. Topset en cupping kits zijn natuurlijk ook voorhanden.

Laten we eens beginnen met de Stradic 1300. Deze 8-delige wedstrijd hengel is een allrounder pure sang! De Stradic is strak en zeer sterk door gebruik te maken van High Pressure Carbon (HPC) 100 plus Biofibre. Je verwacht het misschien niet van een hengel in deze prijsklasse maar de balans is echt geweldig. Omdat hij op dezelfde mal geproduceerd is als de Ultegra, Fireblood en Aspire zijn top-5 delen uitwisselbaar met de gehele Gen-X en Gen-Z range. Bovendien zijn de delen voorzien van een safety zone en het Shimano Alignement System (SAS). Dat komt weer terug in de balans en actie.

De Perfection 1150 bestaat uit 7 delen en is net als zijn grotere broer een echte allrounder. Door gebruik te maken van HPC60 carbon weegt deze strakke, robuuste hengel slechts 891 gram! Ook de bussen zijn extra verstevigd, zodat de vorm wordt behouden en deze minder snel los komen te zitten. Geproduceerd met dezelfde Gen Z mal als de Stradic, Exage en andere Gen Z hengels dus zijn de topsets uitwisselbaar (top-5).

De Scimitar is een zeer sterke hengel met prachtige balans, voor zowel het secure kanaalvissen op voorn, brasem als op Karper en F1-tjes. De 11,5m weegt 1030 gram en de 9.5m weegt slechts 740 gram. en ligt daardoor super in de hand! Omdat de scimitar met dezelfde mal als de andere Gen Z hengels geproduceerde is zijn de topsets uitwisselbaar.

Na een dagje vissen met deze hengels kan ik dan ook niet anders tot de conclusie komen deze schitterende range voor ieder wat wils heeft. Echt een plezier om mee te vissen. Ze kunnen de concurrentie hun prijsklassen zeer makkelijk aan. Wil je ze een keer zien ga dan naar je Shimano dealer bij jou in de buurt.